Page content

Voltallig Haags links blok bij ‘politieke avond 2.0’

Voltallig Haags links blok bij ‘politieke avond 2.0’

Vrijdagavond 9 februari organiseert Positief Links haar tiende Ideeënfabriek in Pakhuis de Règâh in Den Haag. Een Ideeënfabriek is dé ontmoetingsplek voor mensen die samen willen werken aan nieuwe progressieve ideeën. Vier sprekers pitchen hun idee voor de stad en vervolgens gaat het publiek daarover in discussie m.b.v. Primoforum.

Een leuke avond vol maatschappelijke ideeën

Aanwezig zijn de kandidaat-gemeenteraadsleden Maarten de Vuyst (GroenLinks), Willemijn Kadijk (Groenlinks), Janneke Holman (PvdA), Kavish Bisseswar (PvdA), Leonie Gerritsen (PvdD) en Lesley Arp (SP). Daarmee laat het Haagse linkse blok zien dat zij samen willen optrekken in de komende raadsperiode.

De huisdj’s van Positief Links, DJ Fleaux en DJ Llout, draaien platen en de bar is de hele avond open. Dat geeft een unieke mix van politieke inhoud en een positieve ontspannen sfeer op vrijdagavond.

Focus op lokaal

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht kiest Positief Links de lokale focus. De bewoners van de Haagse Roggeveenstraat, die hun eigen huizen hebben gekocht van de woningbouwvereniging, zullen een pitch geven. Renate Boere, ontwerpster van ‘De Ideeëngenerator’ en genomineerd voor de Haagse Verniewers Challenge, zal een kort pleidooi houden voor het betrekken van kinderen bij de politiek.

Ron van den Akker, oprichter van CollAction, zal pitchen over het belang van collectieve actie in de stad. Ten slotte zal de Positief Links Change Academy, een groep jonge mensen die namens de Positief Links-beweging actievoert om de belasting op reparaties te verlagen, pitchen over de petitie die zij vorige week in samenwerking met De Goede Zaak hebben gelanceerd.

Politiek, maar dan niet saai

Het wordt een snelle, interactieve en inspirerende avond. Geen lange voordrachten, maar vooral discussie met de zaal – zowel online als offline, met dank aan de tool Primoforum. Dat is politiek 2.0.

Comment Section

0 reacties op “Voltallig Haags links blok bij ‘politieke avond 2.0’

Plaats een reactie


*