Page content

Primoforum te gast bij New Business Radio

Primoforum te gast bij New Business Radio

Elke maandagmiddag om vier uur presenteert Glenn van der Burg op New Business Radio het programma ‘People Power’. Over de kracht van mensen in organisaties. Glenn interviewde Allard Janssen, co-founder van Primoforum en sprak met hem over wat Primoforum bijzonder maakt en hoe Primoforum kan helpen bij het mensgericht organiseren.

Mensgericht organiseren leidt tot betere prestaties en gelukkigere mensen. Glenn van der Burg van People Power werkt daar elke dag vol vuur aan. Als begeleider van groepen die samen een vliegende start willen maken om hun organisatie mensgericht te maken. Regelmatig vertelt hij op events over thema’s zoals leiderschap, het nieuwe werken, sociale innovatie en duurzame inzetbaarheid. Tevens is Glenn auteur van ‘Boven het maaiveld’ over het waarom van leiderschap en ‘Management Mythes over de vraag: Werkt de organisatie nog?

Primoforum is een luistertool

Veranderingen in organisaties gaan veel soepeler en worden veel krachtiger als je zorgt voor directe betrokkenheid van je collega’s. Dat weten we eigenlijk allemaal al. Daarom worden steeds vaker groepssessies, bijeenkomsten of off-sites georganiseerd om medewerkers zelf een bijdrage te laten leveren aan het proces. Zelf begeleid Glenn regelmatig dit soort sessies en loopt dan tegen de beperking aan van post-it’s en flipovers: veel werk achteraf, onleesbare bijdragen, kortom: de oogst is veel minder rijk dan je zou willen. Allard Janssen legt uit hoe Primoforum die oogst kan verrijken. Hij noemt Primoforum een ‘luistertool’, eigenlijk het tegenovergestelde van een presentatietool zoals Powerpoint of Keynote. Je zorgt ervoor dat iedereen een bijdrage kan leveren, gelijktijdig en anoniem, maar wel zichtbaar voor de hele groep. Glenn gebruikt Primoforum ook regelmatig en wat hem vooral opvalt is dat iedereen voelt dat er iets met zijn of haar bijdrage wordt gedaan. Alleen al door het feit dat elke bijdrage op het centrale scherm wordt getoond. Deelnemers voelen zich daardoor gehoord en serieus genomen.

Logo van People Power

Het is een van de tools in je toolbox

Glenn ziet ook een keerzijde, want het leuke aan groepsbijeenkomsten is dat mensen een keer niet achter een beeldscherm zitten, want dat doen ze de hele dag al. Hoe zit dat met Primoforum? Allard: ‘Primoforum is heel goed te combineren met andere methoden. Soms wil je mensen juist iets laten schetsen of tekenen op grote vellen papier om hun gedachten te structureren. Dat kun je niet of nauwelijks in tekst vatten. Je kunt zo’n tekening weer delen met de groep door er een foto van te maken en via Primoforum te publiceren op het centrale scherm. Het is een van de gereedschappen in de toolbox van de professionele gespreksleider en het is juist de bedoeling dat je van gereedschap wisselt als dat nodig is.’ Glenn raad iedereen die bijeenkomsten leidt aan om een keer uit te proberen hoe dat werkt met Primoforum. Glenn: ‘Pas wel op, want voor je het weet wil je niet meer anders.’

Luister het complete interview op New Business Radio.

Door: Ernst Abbing | gespreksleider en founder Primoforum

Comment Section

0 thoughts on “Primoforum te gast bij New Business Radio

Leave a Reply


*