Page content

Primoforum is vernieuwd

Primoforum is vernieuwd

Misschien heb je het al gemerkt: Primoforum heeft een aantal nieuwe functies gekregen. Je kunt nu bijvoorbeeld stemmen met plaatjes en we hebben de ‘quizvraag’ toegevoegd. Zelf zijn we er erg enthousiast over en we zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Hieronder hebben we de belangrijkste vernieuwingen voor je op een rijtje gezet.

Stemmen met plaatjes

“Welk nieuw logo kiezen we? Aan jullie de keuze…” Soms wil je de mening peilen over zaken die lastig in woorden zijn te vatten. Zoals een nieuw logo, het ontwerp van een nieuw product, de inrichting van een plein. Je kunt nu tot wel 6 foto’s van alternatieven in één keer voorleggen aan de groep. Klik op je favoriete plaatje en je stem is uitgebracht.

De Quizvraag

“In welk jaar is ons bedrijf opgericht? Eeuwige roem voor wie het juiste antwoord weet…” Als ijsbreker, of tussendoor als energizer, is een of meer quizvragen ontzettend leuk en kun je de sfeer een positieve impuls geven. Vooraf bepaal jij de verschillende antwoorden en geef je aan welk antwoord juist is. Zodra een quizvraag is beantwoord kun je eerst de resultaten tonen, daarna onthul je het goede antwoord en tot slot kun je laten zien wie het goed en fout had.

Wordcloud

“Wat is er eigenlijk allemaal gezegd?” Hoe meer deelnemers, hoe meer antwoorden je krijgt. Het is geen uitzondering als er op een vraag zomaar tachtig antwoorden komen. Om hier snel de highlights uit te halen kun je nu met 1 druk op de knop een wordcloud op het scherm tonen. De woorden die het meest voorkomen worden groot en vet weergegeven. Uiteraard blijven de originele antwoorden keurig bewaard en kun je deze direct weer terughalen.

De automatische vragenreeks

Het kan heel handig zijn als je een aantal vragen tegelijk kunt stellen, waarop de deelnemers in hun eigen tempo kunnen reageren. Dat kan tijdens de bijeenkomst zelf, maar je zou zo’n serie vragen ook al kunnen laten beantwoorden voordat de bijeenkomst is begonnen. Dan start je al met zinvolle input en heb je de deelnemers al bij voorbaat betrokken bij het onderwerp. Dat kan nu ook met Primoforum. Bij zowel open vragen als stemrondes kun je kiezen voor ‘auto execute’. Een vragenreeks bestaat uit twee of meer aaneengesloten vraag- en stemrondes die op ‘auto execute’ staan. Zodra je de eerste vraag start, volgt de rest vanzelf zodra een antwoord is verzonden.

Anoniem en/of individueel deelnemen

Oorspronkelijk is Primoforum bedacht om een grote groep deelnemers te verdelen in kleine teams en dan in dialoog te gaan. Als de groep veel kleiner is, bijvoorbeeld acht personen, dan ligt individuele deelname veel eerder voor de hand. Je kunt dit nu per sessie aangeven. Bij het inloggen hoeft de deelnemer nu alleen nog zijn naam in te vullen. Als je het invullen van een naam ook niet nodig of zelfs onwenselijk vindt, dan kun je tevens kiezen voor anonieme deelname. In dat geval wordt het inlogscherm helemaal niet meer getoond: na het invullen van de sessiecode is de deelnemer direct ingelogd.

Automatisch scrollen

Heb je op één vraag heel veel antwoorden ontvangen? Hoe laat je die dan allemaal zien? Je hebt te weinig tijd om ze allemaal stuk voor stuk te bespreken, maar je wilt de deelnemers toch graag tonen wat er allemaal is bedacht. De automatische scroll biedt hier uitkomst. Klik op de Play-button en alle antwoorden schuiven keurig op leessnelheid van beneden naar boven. Zodra ook het laatste antwoord is verschenen, start de scroll opnieuw. Klik op een antwoord en de scroll stopt.

Ervaar vandaag nog de nieuwe functies van Primoforum en log in. Heb je nog geen account? Registreer je dan voor een gratis Basis-account.

.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Primoforum is vernieuwd

Plaats een reactie


*