Page content

De kracht van Primoforum bij het BOB principe

De kracht van Primoforum bij het BOB principe

Een groepsbesluit is altijd een uitdaging

Om met een groep van 25 aandeelhouders tot besluitvorming te komen is een uitdaging, wanneer je iedereen de ruimte wilt bieden om zijn of haar mening in te brengen. Door de toepassing van Primoforum heb ik daar een nieuwe impuls aan kunnen geven. Primoforum bood onze klant veel creativiteit en een gewaardeerd besluitvormingsproces bij de beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming (BOB principe) van de vergadering.

Het BOB principe

In deze situatie gaat het om 25 zelfstandige ondernemers die gezamenlijk eigenaar zijn van hun inkooporganisatie. Van het beleid van de inkooporganisatie is elke aandeelhouder in het eigen bedrijf sterk afhankelijk. En dat zorgt voor een grote betrokkenheid.

schema BOB-procipeDoor eerst een groot aantal stellingen en open vragen via Primoforum voor te leggen over de te nemen besluiten, kreeg iedereen al een eerste indruk (beeldvorming). Vervolgens is in groepjes daar verder over gesproken. Nadat alle argumenten waren uitgewisseld (oordeelsvorming) kwamen de aandeelhouders tot besluitvorming. Ook hiervoor hebben wij Primoforum ingezet en dat werkte uitstekend.

Achteraf heb ik veel positieve reacties ontvangen over deze aanpak en het gemak waarmee Primoforum werkte voor elke aanwezige ondernemer.

logo Perficio 

 

 

Door: René Mol | Perficio Adviseurs

Comment Section

0 thoughts on “De kracht van Primoforum bij het BOB principe

Leave a Reply


*