Page content

Eerste Primoforum Praktijktraining slaat aan

Eerste Primoforum Praktijktraining slaat aan

Op 12 juli had de eerste Primoforum Praktijktraining plaats in Amsterdam. De eerste van een reeks, waarin Ernst Abbing (bedenker van Primoforum en de meest ervaren gebruiker in Nederland en omstreken) de deelnemers in een ochtend vertelt hoe Primoforum werkt. In verschillende situaties, in sessies met verschillende doelen, groepsgroottes en werkmethodes laat hij zien hoe Primoforum gebruikt kan worden. Geen hoorcollege maar een interactieve training waarin het zelf aanmaken en ‘draaien’ van een Primoforumsessie centraal staat.

Meer dan alleen uitleg van de knoppen

Primoforum is een combinatie van techniek en methodiek. Daarom deelde Ernst met de groep ook kennis en ervaring uit die niet in manuals staat:

  • Wat is eigenlijk de bestaansgrond, ‘het waarom’ van Primoforum?
  • Hoe kun je het meeste uit Primoforum halen?
  • Hoe ziet de workflow van voorbereiden – uitvoeren – verslaglegging eruit?
  • Hoe deel je slim de deelnemers in teams in?
  • Hoe richt je de zaal in?
  • Voor welke werkvormen leent Primoforum zich?
  • Waar moet je qua techniek even op letten?
  • Hoe optimaliseer je draagvlak?
  • Welke afspraken kun je met deelnemers maken omtrent individuele anonimiteit en verslaglegging?

Een van de redenen voor de Praktijktraining is dat elke nieuwe gebruiker die Primoforum wil gaan gebruiken zich afvraagt: is het niet ingewikkeld, haal ik wel alles eruit wat erin zit? De training laat deelnemers zien en ervaren dat Primoforum kinderspel is. Iedereen, met of zonder ervaring, is er snel vertrouwd mee. Centrale opdracht in de training is: maak een sessie met een aantal specifieke onderdelen, waarbij je gebruikmaakt van bepaalde functionaliteiten. Een soort vaardigheidsoefening voor beginners, gevolgd door een review van hoe dat ging en welke vragen en hobbels daarbij rezen.

Genoeg ruimte voor uitwisseling van eigen ervaringen

De deelnemers van de training op 12 juli vertegenwoordigden een diverse groep bedrijven die al wel of nog niet met Primoforum werken, waaronder een dienstverlener in audiovisuele middelen en events, een groot onderzoeksbureau, een bureau voor organisatie-ontwikkeling, een zorgverlener en een klein communicatie-adviesbureau. Het ervaringsniveau van de deelnemers varieerde van ‘gisteren gratis-account genomen’ tot ‘al een aantal sessies gehouden’. En dat werkte goed. Degenen die al bekend waren met Primoforum deelden hun ervaringen met de degenen die niet eerder met Primoforum hadden gewerkt. Zo ontstond tijdens de training een vruchtbare uitwisseling van kennis en ideeën en werd duidelijk hoe eenvoudig Primoforum is.

Meer trainingen 

Voor Primoforum was deze training een pilot. De manier waarop de groep de training ontving en de reacties achteraf zijn voor ons reden nu een reeks van deze praktijktrainingen te gaan organiseren, op verschillende locaties in het land. Wil je ook een training volgen? Schrijf je nu in.

Verder zullen we, voor organisaties die een bedrijfsbrede training zouden willen doen, de Primoforum Praktijktraining ook ‘op maat’ aanbieden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Door: Marc Rouffaer | associate Call for Action en founder Primoforum

Comment Section

0 thoughts on “Eerste Primoforum Praktijktraining slaat aan

Leave a Reply


*